Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΛΕΞΗ Δ.Ε.Α.Π. ΣΦΑΚΙΩΝ

 Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε διάλεξη του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Σφακίων “Γεώργιος Ξενουδάκης” , στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου με θέμα : «Δήμος Σφακίων, θύματα 1941-1945. Μια πρώτη προσέγγιση». Εισηγητής ο υποψ. Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
κ. Καλογεράκης Γεώργιος.
 Ο εισηγητής, με πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό, έδωσε στους φοιτητές μια πρώτη εικόνα των θυμάτων του Ναζισμού (20 Μαΐου 1941 ως 9 Μαΐου 1945).
 Με τα στοιχεία αυτά ξεκινά η αναζήτηση τεκμηρίων και φωτογραφιών των θυμάτων , σε συνεργασία του Δ.Ε.Α.Π. ΣΦΑΚΙΩΝ , του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Παπαϊωάννου, του κ. Καλογεράκη και των φοιτητών .
 Στο τέλος της έρευνας το σύνολο των θυμάτων του Δήμου Σφακίων θα συμπεριληφθεί σε πολυτελή έκδοση –λεύκωμα ώστε να γίνει εργαλείο μελέτης και έρευνας όλων.
 Το Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων ζητά τη βοήθεια όλων για τη δημιουργία αυτού του λευκώματος.

  Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καλογεράκη για την ανιδιοτελή προσφορά του καθώς και για την δωρεά 3 (τριών) εκ των βιβλίων του: «Καπετάν Μιχάλης Ξυλούρης Χριστομιχάλης» Α΄και Β΄τόμος, «Οι Δόμηδες της Αντίστασης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου