Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Από την εκδήλωση της 6ης Φεβρουαρίου !

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη για το 2016 διάλεξη του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων «Γεώργιος Ξενουδάκης» στην αίθουσα του Πανεπιστημίου, στο χωριό Καψοδάσος Σφακίων.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην Εορτή των Τριών Ιεραρχών, μέρα των Ελληνικών Γραμμάτων.
Εναρκτήριο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός.
Ακολούθησε πανηγυρικός λόγος από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Σφακίων κ. Απόστολο Γ. Παπαϊωάννου, με θέμα : «Τρεις Ιεράρχες : Σύμβολα διαχρονικά των Ελληνικών Γραμμάτων, του Ελληνικού Πολιτισμού, των Κοινωνικών Ελευθεριών».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία και τελετή παράδοσης Πιστοποιήσεων των πρώτων Μεταπτυχιακών φοιτητών:
1) π. Εμμανουήλ Π. Κατσαρού, Αρχιμανδρίτη
2) π. Ευαγγέλου Ε. Κλώνου, Πρωτοπρεσβύτερου
3) π. Ευαγγέλου Θ. Ζαφειρόπουλου, Πρεσβύτερου
4) Κας Ευδοξίας Τρυφερίδου – Πολάκη, Εκπαιδευτικού Π.Ε.
Μετά την ορκωμοσία, έγινε παρουσίαση-υποστήριξη της μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Ειρήνης Νταμπάκη, ενώπιον της Τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπής, με θέμα : «Ο ρόλος σήμερα της παραδοσιακής κινέζικης διατροφής και φαρμακολογίας – βοτανοθεραπείας στις εξαγωγές των κρητικών αγροτικών προϊόντων προς την αγορά της Κίνας».
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ι. και τον καθηγητή κ. Παπαϊωάννου Α., παρουσία του Δρ. Πατεράκη Γ., του εκπροσώπου του Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου κ. Μάγκου Μ., του Αντιδημάρχου κ. Σοφούλη Π., του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Ηλιάκη Φ. του Προέδρου της Τ.Κ. Πατσιανού κ Καούδη Α. καθώς και των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων.












Βίντεο από την υποστήριξη - παρουσίαση της κας Ειρήνης Ταμπάκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου